Totalt antall sidevisninger

tirsdag 14. juni 2011

Efraim Syrerens ord om anger og bønn

I dag møter du Efraim Syrerens (bildet) egne ord om angeren:

Like forarget som du er på din neste, er Gud forarget på deg. Om du har forsonet deg med din neste, har du forsonet deg med din Herre i himmelen. Hver og en som bærer på hat i sitt hjerte og bevarer vrede mot sin neste, han skal verken be eller ta imot eukaristin.

Den som våger å be og ta imot vår Frelsers kropp, når han bærer på hat mot sin neste, hans lemmer kommer til å bli tilbudt ilden.

Om du ikke har tilgitt den som har gjort deg ille, har heller ikke Herren tilgitt deg. Om du ikke dømmer noen annen, kommer Gud til å dømme for deg.

Vær ikke trege til å be, for bønnen frelser dere fra vreden. Den rene og stadige bønnen behager Gud. Den rene bønnen fra overtrederen omvender ham fra døden til livet. Om dette vitner kong Hiskia, som omvendte seg fra døden til livet. Gjennom bønn og klage, gjennom mildhet og ydmykhet ble alle de rettferdige opphøyde og alle fromme kronet. Den rene og stadige bønnen forener oss med Gud og bønnen frelser oss fra djevelen og hans hærskarer." (Fra diktet om anger)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar