Totalt antall sidevisninger

onsdag 30. mai 2012

Tidebønn på norsk

Interessen for å be tidebønner er økende i Norge. Her er et forslag på bønnetider for de som ønsker å be ifølge tidebønnstradisjonen:

06.00 Morgenbønn
12.00 Middagsbønn
18.00 Vesper
20.30 Completorium

Dette er de bønnetidene som brukes av kommuniteten på Bjärka Säby.

På norsk finnes for tiden to tidebønnsbøker:

Tidebønn. Daglige bønner fra Bibelen. Efrem forlag. Dette er en bok laget av Helge Unneland etter mønster av Peter Halldorf og Per Åkelunds Tidegärd. Boken fås kjøpt her: www.efremforlag.no Den finnes både på bokmål og nynorsk. Den er enkel i bruk, har et godt språk.

Norsk Tidebønn: La oss alle be. Utgitt av Kirkelig Fornyelse. Dette er den mest komplette av de to, men bærer preg av et for oss i dag gammelmodig språk. Den er likevel anvendelig, men lagt opp litt tungvint. Man må hele tiden bla frem og tilbake for å finne innledningsbønner etc for hver av de ulike bønnetidene. Dette til tross anbefaler jeg den på det varmeste, da innholdet er svært slitesterkt. Boken kan bestilles herfra: http://www.kirkeligfornyelse.org/Kirkelig_Fornyelse/Velkommen.html

Men behovet for en ny, mer komplett og ikke minst brukervennlig, tidebønnsbok er stort. Den bør bli økumenisk. Den romersk-katolske kirken har sine egne tidebønnsbøker, men disse er ikke like anvendelige for de som ikke er en del av denne kirken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar