Totalt antall sidevisninger

onsdag 2. februar 2022

Bror Sabino valgt til ny prior for Bose-klosteret


Sabino Chialá (bildet) er valgt til ny prior for klosterkommuniteten Bose i Italia. Han er kjent blant annet som en fremragende forsker på Isak Syreren. Bror Sabino er født i 1968, og etter å ha fullført videregående studier, har han vært munk i klosteret Bose siden 1989.

Han er forsker i hebraisk og syrisk, og er ekspert på kristne apokryfe skrifter og litteratur fra de første århundrene av kristendommen, spesielt i øst. Spesielt tar han for seg ørkenfedrene og er spesialist på Isak fra Nineve. Han fullførte studiene ved Universitetet i Torino og Université catholique de Louvain-la-Neuve. Han er også akademiker ved Ambrosian Academy i Milano og var president for «Syriaca», Association of Syriac Studies in Italy; siden 2014 er han også katolsk medlem av den internasjonale blandede kommisjonen for teologisk dialog mellom den katolske kirke og den ortodokse kirke.

Bror Sabino er forfatter av rundt hundre vitenskapelige eller svært populære publikasjoner, samt åndelige tekster; han holder konferanser og retretter om ulike emner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar