Totalt antall sidevisninger

tirsdag 17. november 2015

Undergjøreren

Han ble kalt 'thaumatourgos' - 'undergjøreren' og det ikke uten grunn. På forunderlig vis brukte Gud ham på en helt spesiell måte i helbredelsenes tjeneste.

Hvem snakker vi om? Gregorios - biskopen i Neocaesarea i Pontos. Da befinner vi oss på 200-tallet.

Han ble født inn i en velstående familie i Pontos, men ikke i et kristent hjem. Foreldrene hans var ikke kristne. Etter farens død - da var Gregorios 14 år - dro han sammen med sin bror til Israel for å studere. Det var her de skulle møte Origenes og i byen Cæsarea studerte de med Origenes som lærer. Gjennom disse studiene kom de til tro.

Origenes gjorde et enormt inntrykk på Gregorios. Om denne sin åndelige far, skriver han: 'Han brant med en flammende kjærlighet til Guds ord, en kjærlighet han tente i alle oss som lyttet til ham'.

I år 238 reiser Gregorios tilbake til hjembyen og det varer ikke så lenge før han blir valgt til biskop for byens lokale kristne forsamling. På det tidspunktet var det bare 17 døpte medlemmer i denne menigheten. Men den skulle vokse seg sterk de 30 årene Gregorios tjente den som hyrde. En vekkelse med tegn og undergjerninger banet veien for det.

Men nå er det ikke bare mirakler som forbindes med biskop Gregorios. Han skrev også en bok om Treenigheten og en trosbekjennelse. Og han var opptatt av feiringen av maryrenes festdager. De dagene gav nemlig Gregorios en god mulighet til å vitne om sin tro!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar