Totalt antall sidevisninger

torsdag 17. desember 2015

Elisabeth Hesselblad reddet jøder under krigen - nå helgenforklares hun

Aftonbladet kan i dag fortelle at Sverige har fått en ny helgen. Den første på 624 år. Forrige gang dreide det seg om Birgitta av Vadstena. Nå kan Elisabeth Hesselblad (bildet) snart helgenforklares.

Sveriges katolske biskop, Anders Aborelius, sier i en uttalelse at Maria Hesselblad er 'virkelig et forbilde på konkret barmhjertighet. Midt under okkupasjonen av Roma gjemte hun flere jøder i klosteret på Piazza Farense'. Ja, ikke bare det. Elisabeth Hasselblad ordnet det også slik at det kunne lages til en provisorisk synagoge inne i klosteret.

Maria Elisabeth Hesselblad ble født 4.juni 1870 i Fågelvik, og døde i Roma 24.april 1957. Hun konverterte til katolisismen 32 år gammel. I følge hennes brors datter fikk hun i 1903, året etter at hun hadde konvertert, en åpenbaring. Når hun sto utenfor Hl.Birgittas gamle kloster, hørte hun en stemme som sa: 'Her skal du virke'.

Hesselblad fikk så pavens tillatelse til å grunnlegge en ny kongregasjon innen Birgittaordenen - Birgittasystrana. I 1933 kjøpte Elisabeth Hesselblad det gamle Birgittahuset ved Piazza Farense i Roma. Dette skulle bli sentrum for hennes orden. Både nazistene og kommunistene forsøkte å beslaglegge stedet, men det klarte de ikke. Ikke etter å ha truffet Elisabeth Hesselblad!

Hun døde i 1957 og ligger begravet i Birgittas hus i Roma. Gjennom henne ble Birgittaordenen fornyet, ikke minst hva angår et kontemplativt liv. Elisabeth Hesselblad ble saligkåret i år 2000. Nå har pave Frans sendt ut et dekret om at hun skal helgenkåres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar