Totalt antall sidevisninger

torsdag 9. mai 2013

En godt bevart hemmelighet

Det er ikke uten grunn at bønnekapellet vårt bærer navnet 'Kristi himmelfartskapellet'. Kristi himmelfartsdag er på mange måter kirkens ikke bare glemte dag i kirkeåret, men også kirkens kanskje mest bevarte hemmelighet!

Vi feirer jul, påske og til dels også pinse, mens dagen i dag, for det meste forbigås i taushet. Den er kun en inneklemt fridag.

Men egentlig burde denne dagen virkelig feires med stor glede! For dette er dagen da Jesus, ikke bare farer opp til himmelen, men Han setter seg ved Guds høyre hånd. Fra nå av er Han Allherskeren! Alt må bøye kne for Han som er Herrenes Herre og Kongenes Konge!

Og dette forbigår vi altså for det meste i taushet. Noen steder holdes det fortsatt stevner denne dagen, og noen holder gudstjeneste, men innholdet i dagen er en godt gjemt hemmelighet, ikke bare for de som ikke tror, men også for de troende!

Om vi bare forsto hva denne dagen innebar for Jesus, og forstod konsekvensene av den også for vår egen del, ville dette igjen kunne bli den store festdagen den fortjener å være i menigheten.

På bildet ser du vårt vakre Kristi himmelfartsikon, malt av Sven Aasmundtveit.

Vi inviterer til nattverdgudstjeneste i Kristi himmelfartskapellet i kveld kl.18.00. Der vil du også få lytte til den vakre salmen som Edin Løvås har skrevet om denne dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar