Totalt antall sidevisninger

torsdag 23. juni 2011

Apostelfasten

Vi er nå inne i den såkalte Apostelfasten, som i følge den kalenderen jeg bruker, ble innledet mandag og som avsluttes på neste onsdag, den 29. juni.

Apostelfasten har forskjellige navn. Den kalles også De hellige apostlers faste og Fasten til Peter og Paulus. Den begynner på den andre mandagen etter pinse og fortsetter frem til festdagen for Peter og Paulus.

Etter å ha gledet seg over påskeunderet, Kristi oppstandelse og Åndens komme, gikk apostlene inn i en tid av forberedelser før de dro ut på sine misjonsoppdrag. I denne perioden fastet de.

Apostelfasten er ikke så streng som f.eks Den store fasten, men innebærer faste fra rødt kjøtt, kjøttprodukter, egg, melkeprodukter, fisk, olje, og vin. Fisk, vin og olje er tillatt på lørdager og søndager og olje og vin på tirsdag og torsdag. Disse fastereglene er ganske lik de som gjelder for fasten ved Kristi fødsel. Mange kirker og klostre i den russisk-ortodokse tradisjonen vil benytte fasteliturgien i hvert fall i første del av apostelfasten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar