Totalt antall sidevisninger

tirsdag 1. april 2014

Maria av Egypt - synderinnen som fant nåde hos Gud

Sammen med våre venner i Northumbria Community feirer vi i dag minnet om Hl.Maria av Egypt (ca 344-c 421).

Maria var en av de mange 'amma'ene' - det vil si mødrene - i ørkenen, og hun er et godt eksempel på de som skulle få tilnavnet 'ørkenmødre'.

Hun var ikke gammel da hun rømte hjemmefra. 12 gammel er hun å finne som prostituert i Aleksandria. 29 gammel er hun del av et pilegrimsfølge til Jerusalem. Hun betaler for reisen ved å selge seg selv til sjøfolk.

Når hun kommer til Jerusalem og skal tre inn i Oppstandelseskirken, skjer det noe underlig. En ukjent kraft holder henne tilbake. Hun kommer ikke inn. Det fører til at hun legger ut på landeveien igjen, og krysser Jordan. I øde områder langs Jordanelven slår hun seg ned, og blir boende der i 47 år, sørgende over sine synder. I ensomheten og i disse øde områdene søker hun Gud, ansikt til ansikt. Hun vil forsone seg med Ham, og søke Hans vilje og velbehag for sitt liv.

Maria av Egypt ble en åndelig mor som gav sitt liv for å fortelle om Guds kjærlighet og nåde. En kjærlighet som helbreder.

Lik apostelen Johannes så lente hun seg til Jesu bryst og hørte Guds hjerteslag, og hvert av dem fortalte henne hvor inderlig og høyt Gud elsket henne.

I Østkirken er det tradisjon at man gjenforteller historien om Maria av Egypt som en del av liturgien den siste torsdagen i Den store fasten. Da fortelles også historien om munken Zosima som oppdaget henne i ørkenen og som fikk høre hennes historie. Senere kom han tilbake for å gi henne nattverden.

Han glemte henne aldri, og bestemte seg for å besøke henne igjen. Når han ankom stedet hvor hun bodde, fant han henne død.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar