Totalt antall sidevisninger

fredag 6. februar 2015

Månedens ord for februar

Månedens ord for februar som vi ønsker å leve etter vi som deltar på gudstjenestene i Kristi himmelfartskapellet er dette:

'Ta derfor imot hverandre slik Kristus har tatt imot dere, til Guds ære'. (Rom 15,7)

Som tidligere nevnt her på bloggen benytter vi oss av månedens ord 'Fra ord til liv', som utgis av den økumeniske Focolare-bevegelsen. Om dette ordet skriver Fabio Ciardi blant annet:

'Apostelen Paulus har planer om å begi seg til Roma, for deretter å fortsette til Spania. Først varsler han i et brev, de kristne menighetene i byen om sitt besøk. Snart skal mange av disse troende komme til å bli martyrer og derigjennom vitne om sin dype tilslutning til Evangeliet. Som også på andre steder mangler det likevel ikke på spenninger, misforståelser og til og med rivalisering. De kristne i Roma kommer fra mange sosiale, kulturelle og religiøse samfunnslag.

Det er personer med bakgrunn i jødedommen, i den hellenske kulturen, i den gamle romerske religionen og også i stoisismen og andre filosofiske strømninger. De bærer med seg tanker fra sine tradisjoner og etiske overbevisninger. Noen blir sett på som 'svake' på grunn av sine særegne matvaner: De er for eksempel vegitarianere, eller de følger kalendere som foreskriver spesielle fastedager. Andre har friere betingelser og blir sett på som 'sterke', fordi de ikke er bundet av næringsmessige tabuer eller egne ritualer. Til dem alle retter Paulus sin innstendige bønn:

'Ta derfor imot hverandre slik Kristus har tatt imot dere, til Guds ære'.

Så langt Ciardi.

Vi kommer også fra ulike bakgrunner, og bærer ulik håndbagasje, fra ulike kirkesamfunn. Alle har vi opplved at Kristus har tatt imot oss, syndere, og elsket oss. Vi er blitt tilgitt mye. La oss ta imot hverandre, slik vi selv er blitt mottatt: av Kristi favnende kjærlighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar