Totalt antall sidevisninger

onsdag 22. juli 2015

Maria fra Magdala - en plaget kvinne som møtte Jesus

Hun var en av de myrrabærende kvinnene, og fikk den ærefulle oppdraget med å fortelle disiplene at Jesus var oppstått fra de døde.

I dag er det minnedagen til Maria fra Magdala, eller Maria Magdalena, som vi også kjenner henne som.

Dermed er hun en av evangeliets budbringere, en høyt betrodd tjeneste i den tidlige kirkens historie. For hva kan vel være viktigere enn å bringe videre budskapet om at Kristus er oppstanden?

Hennes livshistorie er svært gripende. Evangeliene forteller oss at Jesus drev ut syv onde ånder fra henne, så hun hadde vært en svært plaget kvinne. Befridd fra sine demoner fulgte hun Jesus som en av hans disipler. Hun ble vitne både til Hans lidelse, død og oppstandelse. Og det er sammen med noen andre kvinner hun begir seg til graven med velduftende urter for å salve Jesu kropp.

Så langt kom hun ikke. Steinen som dekket inngangen til graven er rullet vekk. Evangelisten Johannnes forteller at Maria fra Magdala satte seg utenfor graven, og gråt. Hun  var djupt fortvilet over at noen kunne ha stjålet Jesu døde kropp. Hun tar mot til seg og kikker inn og får se to engler som sitter der hvor Jesu kropp har ligget. De spør henne hvorfor hun gråter, og Maria deler sin djupe fortvilelse med dem:

'De har tatt min Herre bort, og jeg vet ikke hvor de har lagt ham'.

Da står Jesus der. Maria forstår først ikke hvem det er. Hun tror det er hagevokteren. Det er når Jesus tiltaler henne med hennes navn: Maria! at hun forstår at det er Jesus.

Slik er det!

Når man har opplevd Frelseren så er det ingen som kan si ens navn som Ham.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar