Totalt antall sidevisninger

tirsdag 31. mars 2015

Om å våke før Herrens gjenkomst

'Se, din konge kommer!' Det er 'påskeordet' for meg påsken 2015.

De tre dagene før påske - mandag, tirsdag og onsdag i Den store uken, er i følge den kirkelige tradisjonen forberedelsesdager. Forberedelse for påskedramaet, og ikke bare det.

Mandagen og tirsdagen har det nemlig vært vanlig å lese Jesu eskatologiske tale. Det er i grunnen ikke så underlig all den tid det var om sin gjenkomst og tidens tegn Jesus underviste disiplene om før sin lidelse og død.

I 2015 oppfylles Jesu profetiske tale om de siste tider rett foran våre øyne. Dette er ikke en tid for åndelig søvn - som om noen tid skulle være det - dette er en tid for å våke!

Jesus sier:

'Våk derfor, for dere vet ikke hvilken time deres Herre kommer'. (Matt 24,42)

Jeg vil oppfordre bloggens lesere til å finne frem sin Bibel og lese Matt 24, Mark 13 og Luk 21 denne tirsdagen og be Herren om at vi må finnes våkende når Han kommer.

De første kristne levde i forventningen om Jesu snarlige gjenkomst. Det var også en av grunnene til at de feiret Herrens måltid hver gang de feiret gudstjeneste.

'For hver gang dere spiser dette brødet og drikker av begeret, forkynner dere Herrens død helt til han kommer'. (1.Kor 11,26)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar