Totalt antall sidevisninger

torsdag 2. april 2015

Øvresalen, Getsemane, Golgata og Graven

Nå legges alt til side for å feire Herrens påske! Den store og stille uken kulminerer i De hellige tre påskedagene. Iløpet av disse dagene sammenfattes hele frelseshistorien. Vi er på hellig grunn, og kjenner på en stor og intens glede innfor selve påskedagen! Den feirer vi med gudstjeneste i Kristi himmelfartskapellet på Eina klokken 08.00.

Påskedramaet finner sted på fire steder: Øvresalen, Getsemane, Golgata og Graven. Det ville ikke vært påske uten dem. I dag inviteres vi opp på Øvresalen, hvor påskemåltidet er gjort klart. Mange steder følger man skikken med å duke bordet i kveld. Enten til et påskemåltid i jødisk ramme, eller man feirer en nattverdsgudstjeneste.

Det er viktig at dette ikke bare blir en påminnelse om noe som en gang skjedde, men at vi nok en gang dras inn i det som skjer! At vi blir øyenvitner.

Jeg gleder meg til å feire nattverd med trossøsken i kveld. Jeg håper du også finner veien til en kirke og tar del i Herrens måltid. I Kristi himmelfartskapellet er det gudstjeneste i kveld kl.18.00. Du er hjertelig velkommen dit, om du skulle være i nærheten. Det er pastor Ivar Johnsen som forretter i kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar