Totalt antall sidevisninger

lørdag 10. august 2013

Se, her er kirkens skatt

Det er en av kirkens tidlige martyrer vi feirer i dag: Hl.Laurentius av Rom. Han skal være fra Toledo i Spania, og ble utnevnt til erkediakon av pave Sixtus II. Det skjedde i år 258. Laurentius hadde en betydningsfull stilling. Blant annet som økonomiansvarlig for menigheten i Rom.

Under keiser Valerian brøt det ut ny forfølgelestid mot de kristne. 6.august i år 258 ble pave Sixtus og seks diakoner tatt til fange i en katakombe hvor de holdt seg skjult. Tre dager etter at de hadde lidd martyrdøden ble også Laurentius arrestert. Før paven var blitt arrestert hadde han gitt Laurentius beskjed om at han skulle dele ut kirkens penger til de fattige. Keiseren krevde nemlig å få kirkens pengebeholdning.

Når Laurentius steg frem for keiseren, hadde han et stort følge med seg. Det var spedalske, blinde og syke, fattige, enker, foreldreløse og gamle. Han sa til keiseren: 'Se, her er kirkens skatt'.

Etter dette led også Laurentius martyrdøden.

På Via Tiburtina i Rom finnes det finnes det en kirke som er viet til minne om martyren Laurentius. Den heter Lorenzo Fuori le Mura, og er oppført på det stedet hvor Laurentius ble gravlagt. Det var den første av i alt 34 kirker i Rom som til å tilegnes de mest ærede martyrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar