Totalt antall sidevisninger

onsdag 12. mars 2014

En Kristi vandringsmann

Sammen med våre venner i Northumbria Community feirer vi i dag minnet om Hl.Aurelian, som i det 6.århundre ble en mann med stor innflytelse i Wales, Cornwall og Britannia. Han er også kjent som Paulinius av Wales.

Sammen med 12 venner reiste han fra Cornwall til Britannia og grunnla menigheter der. De kom først til øya Ushant, langs vestkysten, hvor de bygget et kapell, før de forflyttet seg til Ile de Batz på den nordlige delen av øya og så over til fastlandet.

Her bygget de en kirke som er kjent som St. Pol de Leon. Tre sogn i Breton er oppkalt etter Hl. Aurelian. I Cornwall, nær Penzance, er det også et eget sogn som er kalt opp etter ham. Årsaken er at Hl.Aurelian bygget et kapell her, ved et eldgammelt helligsted.

Hl.Aurelian var sønn av en britisk høvding, og man antar at han ble født omkring år 490 i nærheten av Llandovery. Han var disippel av Hl.Illtyd, og ble eneboer. Aurelian ble kjent som 'peregrinus pro Christo' (en Kristi vandringsmann).

Han levde som eneboer nær Llandovery en tid og grunnla så et kloster i Llanddeusant, hvis navn betyr 'to helgeners kirke', som refererer til to av brødrene til Aurelian.

Det er ikke så mye mer vi vet om denne Paul Aurelian. Men han ble gammel, hele 104 år. Han døde på Ile de Batz.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar