Totalt antall sidevisninger

søndag 2. mars 2014

Hl.Chad - ydmyk og full av mildhet

I dag - på denne fastelavenssøndag - feirer vi sammen med våre venner i Northumbria Community - Hl.Chad. Han var en yngste av fire brødre som var blant de første studentene i skolen som Hl.Aidan etablerte på Lindisfarne.

Aidan sendte ham til Irland for hans videre utdannelse. Når hans bror Cedd døde, overtok Chad som abbed for klosteret i Lastingham i North Yorkshire.

Hl.Chad var kjent for sin mildhet og ydmykhet. Senere ble han den første biskopen av Mercia, hvor han bygget katedralen og klosteret i Lichfeld. Han følte seg uverdig kallet til å bli biskop, men han aksepterte det av ren lydighet til den disiplin han var kalt til å leve ut.

Men han fortsatte å leve som en munk, og gikk alltid barfot. Erkebiskopen av Canterbury var brydd over dette, og han oppmuntret Chad til å ri. Faktum er at erkebiskopen ble så frustrert over at Chad gikk barfot, at han løftet ham opp på en hest ved en anledning, og sendte han ut på reise!

Tre år etter at Hl.Chad ble biskop døde han. Det skjedde 2. mars 672. Da hadde han nettopp gitt det råd til sin kommunitet at de alltid skulle være forberedt på døden. 'Den kan komme når som helst', hadde han sagt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar