Totalt antall sidevisninger

mandag 9. juli 2012

Pankratios - venn med apostelen Peter og biskop på Sicilia

I Antiokia i det nordlige Syria gikk det rykter om Jesus fra Nasaret, om alle som ble helbredet fra sine plager, og om de forunderlige og gode nyhetene om Guds rike. Vi leser om dette i Matt 4,24: 'Ryktet om ham spredte seg over hele Syria ...' Blant de mange som dro til Jerusalem for å høre Jesus tale var foreldrene til en mann som het Pankratios. Med egne øyne ville de se Ham som mange hadde så sterke meninger om.

Far til Pankratios ble en god venn med Jesu disipler, og spesielt med apostelen Peter. Gjennom dette vennskapet ble også Pankratios kjent med apostelen. Dette førte til at både Pankratios og hans foreldre bestemte seg for å bli etterfølgere av Jesus. De dro så tilbake til Antiokia.

Når en av apostlene kom til Antiokia, ble Pankratios døpt sammen med sine foreldre. Det kan ha vært Barnabas som døpte dem. Vi leser om vekkelsen i Antiokia i Apg 11,19 flg, og i forbindelse med den, leser vi at menigheten i Jerusalem sender Barnbas til Antiokia.

Etter at foreldrene var døde, dro Pankratios til fjellet Pontine, for å leve i bønn og stillhet i en hule der. Da hadde han gitt bort arven etter foreldrene til de fattige.

Etter en tid i tilbaketrukkethet og bønn reiste Pankratios ut som misjonær. Det skal ha vært apostelen Peter som ordinerte ham til biskop av byen Taormina på Sicilia. Dette skjedde rundt år 40.

Pankratios led martyrdøden 9.juli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar