Totalt antall sidevisninger

torsdag 21. mars 2013

To venner som Herren hentet hjem samme dag

I går kunne du lese om Hl.Cuthbert her på bloggen. Han hadde en venn som het Herebert eller Herbert av Derwentwater, Herbert levde på en øy i sjø, som nå er kjent som St.Herbert's Island. På denne øya finnes det en rund steinformasjon, hvor Hl.Herbert sannsynligvis hadde sin munkecelle. Du ser øya midt på bildet.

En gang om året dro Hl.Herbert til Lindisfarne eller til Farne for å besøke Hl.Cuthbert, for å samtale og for å søke åndelig veiledning.

På slutten av år 686 fikk Hl. Herbert høre at Hl.Cuthbert besøkte Carlisle for å ordinere noen diakoner, og Herbert fikk ordnet det slik at de skulle møtes der. Når de møttes sa Cuthbert at det var viktig at de brukte tiden de hadde viselig, siden det ikke var mange månedene igjen før de skulle hentes hjem av Gud! Da ba Hl.Herbert om ikke Hl.Cuthbert kunne be inderlig til Gud om at de måtte hentes hjem på samme dag, slik at de kunne se Guds herlighet sammen! Han fryktet også tanken på å bli igjen alene uten sin gode venn. De bestemte seg for at de begge skulle ha dette som bønneemne, og de dro hver til sitt sted. Før de skiltes forsikret Hl Cuthbert Hl. Herbert om at det kom til å bli slik.

Noen måneder senere ble Hl.Herbert syk og de to vennene døde hver på sin øy samme dag, 20.mars 687, og kom hjem til Gud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar