Totalt antall sidevisninger

mandag 2. september 2013

Bønn- og fastedag for Syria lørdag

Vi som representerer Kristi himmelfartskapellet slutter oss oppfordringen fra pave Frans om å gjøre førstkommende lørdag - 7.september - til en bønn- og fastedag for Syria.

Det var søndag at pave Frans under den såkalte Angelus-bønnen kom med en sterk oppfordring til å skape fred i Syria. I den forbindelse utlyste han 7.september til en internasjonal bønn- og fastedag for Syrias hardt prøvede befolkning. Det skjer mens en hel verden holder pusten og frykter for at USA går til angrep på Assad-regimet, og kan kaste hele Midt-Østen inn i en forferdelig krig.

Patriarken av Antiokia for gresk-melkittene, Gregorios III, advarer mot følgene av en slikt angrep, ikke bare for Syria, men for hele regionen. Flere andre kirkeledere i området motsetter seg også planene om et militært angrep.

Nettsiden til Den katolske kirke gjengir et intervju med fader Gregorios III. Her er et utdrag:

'— Vi må lytte til pavens fredsappell for Syria. Hvis vestlige land ønsker å skape et sant demokrati, må de bygge det på forsoning, gjennom dialog mellom kristne og muslimer, ikke med våpen. Dette angrepet som nå planlegges av USA er en kriminell handling som bare vil kreve flere ofre, i tillegg til de titusenvis drepte i løpet av disse to årene med krig. Dette kommer til å ødelegge den arabiske verdens tillit til vesten, sier Gregorios III til Asia News.


Kirkelederen presiserer at et USA-ledet angrep først og fremst vil ramme den hardt prøvede syriske befolkningen, og at vestens dialog med den splittede opposisjonen har vært ineffektiv. 
— All forberedelse til Genève-konferansen har stoppet. Ordet dialog er nå glemt. Vestlige land har i flere måneder kastet bort tiden med diskusjoner, samtidig som folk døde av Assads bomber og angrep fra islamske al Qaeda-ekstremister. 
Skulle islamistene vinne, vil dette føre til et Syria oppdelt i små enklaver, hevder patriarken.
— Vårt fellesskap krymper hver dag. Unge mennesker flykter og familier forlater sine hjem og landsbyer. At kristne forsvinner representerer ikke bare en fare for Syria, men for hele Europa. Vår tilstedeværelse er en essensiell forutsetning for et moderat islam, som eksisterer takket være de kristne. Reiser vi, kan det ikke bli demokrati i Syria. Dette støttes også av muslimer selv, som frykter islamistenes galskap, avslutter Gregorios III.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar