Totalt antall sidevisninger

torsdag 4. oktober 2012

Til minne om Frans - trubadur og profet

I forbindelse med eukaristien i Kristi himmelfartskapellet i kveld, feiret vi minnet om Frans av Assisi. Frans døde på kvelden 3.oktober 1226, 44 år gammel, men minnedagen er 4.oktober. Det kjentes godt å kunne minnes bror Frans denne kvelden. Rett før gudstjenesten var hørte vi Grågåsa over kapelltaket. Med tanke på den store kjærligheten den hellige Frans hadde til skaperverket så var det en veldig spesiell opplevelse.

Jeg fortalte de som feiret gudstjenesten sammen med oss i kveld, at jeg stadig lar meg utfordre av ordene til Frans: 'Forkynn alltid, om nødvendig anvend ord!'

Frans var på samme tid en mild pust fra himmelen, som kunne synge Solsangen, og en profetisk røst som tok tak i en kirke som i hans samtid var preget av griskhet og Mammon. Han ble det radikale korrektivet. En samtidens profet, som fortsatt taler til oss gjennom sitt levde liv, og gjennom sine tekster. Og det var slik vi minnet ham i kveld.

Vi trenger desperat slike profetrøster i vår tid. En profet som tar oppgjør med materialismen og dyrkingen av Mammon som veien til lykke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar