Totalt antall sidevisninger

fredag 28. desember 2012

I det vi minnes barnemordene i Betlehem - la oss be for alle barn som lider

I dag markeres minnedagen for de forferdelige barnedrapene i Betlehem, fra to års alder og nedover, som den grusomme Herodes den store gjorde seg skyldig i.

Matteus beskriver dette slik:

'Da Herodes forsto at vismennene hadde narret ham, ble han rasende. Han sendte ut folk og drepte alle guttebarn i Betlehem og omegn som var to år eller yngre. Dette svarte til den tiden han hadde fått vite av vismennene. Da ble det ordet oppfylt som er talt gjennom profeten Jeremia: I Rama høres skrik, gråt og høylytt klage: Rakel gråter over barna sine og vil ikke la seg trøste. For de er ikke mer'. (Matt 2,16-18)

Hvor mange barn som ble drept vet bare Gud. I den greske liturgien anslås tallet til å være 14.000, andre vil ha det til at tallet var høyere. Men Betlehem var et lite sted, så det er mest sannsynlig at tallet er lavere enn det den greske liturgien antyder. Uansett - et drept barn er for mye. Og barna ble myrdet i et politisk spill. Kong Herodes var redd for sin trone. At en jødisk konge skulle komme for å ta hans plass.

Denne dagen i dag minnes vi ikke bare barna i Betlehem som ble offer for denne grusomme handlingen, men alle barn som utsettes for vold, enten den er fysisk eller psykisk, som lider på grunn av voksne menneskers handlinger og ugjerninger. Som blir traumatisert av krig og soldater. 

La oss be for dem i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar